Skadet felg?

​Skadet felgen? Slik kan du spare tusenvis av kroner

Kantkjørte felger er ikke bare stygt, det er også utrolig irriterende. Mange gjør ikke noe med det, men det går altså an. Og ved å reparere i stedet for å kjøpe nye, kan du spare mye penger.

Kantkjørte felger er ikke bare stygt, det er også utrolig irriterende. Mange gjør ikke noe med det, men det går altså an. Og ved å reparere i stedet for å kjøpe nye, kan du spare mye penger.

Det er håp, selv for de mest ripete og bøyde felgene.
Mange kjenner seg igjen i følgende scenario: Du skal bare kjøre bilen inn på parkeringsplassen, så hører du en stygg skrapelyd som skjærer langt inn i sjela.
Det finnes ingen tvil om hva som har skjedd. Og en kjapp runde rundt bilen bekrefter bare det du visste fra før: Felgen(e) er kantkjørt.
Og er det noe som virkelig ødelegger totalinntrykket av en bil, så er det felger som er ripet opp. I tillegg kan det føre til at bilen begynner å vibrere – noe som kan skade både dekk og understell, i tillegg til å redusere komforten i bilen.
Kan fikses

Mange gjør ikke noe med det. Enten fordi de ikke synes det gjør noe (ja, det finnes noen av dem også) – eller fordi de tror at det ikke kan gjøres noe med, utenom å kjøpe nye.
Heldigvis er det ikke lenger slik at det å bytte felgen er eneste alternativ. Det finnes andre måter å løse problemet på. Felgoppretting og -lakkering er det marked som øker kraftig..
Dyrt å kjøpe nye

Det er særlig kunder som har litt dyrere biler som nå begynner å se verdien av å renovere, snarere enn å kjøpe nye felger. Originale felger er gjerne dyre og vanskelig å få tak i. Noen helt umulig
En original felg kan for eksempel koste mange tusen kroner. Mens du kan få den reparert fra rundt 750-, kroner per felg og oppover, avhengig av størrelse og hvor mye som må gjøres.
– De mest kostbare felgene å jobbe med, er de som er tredelte. Da kan det beløpe seg til 3.000 kroner per felg.
Ny farge

Det er ikke bare retting av riper og bulker, eller fjerning av korrosjon eller andre merker som gjøres. Om ønskelig, kan du også få en helt ny farge på felgen, enten ved å legge på Folie eller lakk.
– Hvis skadene er sånn at vi ikke kan garantere for at de blir like gode som da de var nye, tar vi ikke på oss jobben.